11. feb, 2019

Cellegift dag for dag:

11. feb. 2019 Cellegift 2. årgang, 3. dose, dag 11 etter påfylling:

Formen er ok, men imunforsvaret er på bunn.

 

Tiden er inne for å gjøre en vurdering av den behandlingen jeg er på i øyeblikket.

I bunnen ligger de antihormonelle sprøytene, de tar knekken på produksjonen av det mannlige hormonet testosteron, i tillegg er jeg nå vel halvveis i min andre cellegiftkur.

Målet er alltid å få ned aktivitetsnivået på kreften og den mest direkte måten å måle det på er blodprøver.

I blodprøven leses PSA (Prostataspesifikt antigen) av og sammenlignes mellom hver prøve for å konstatere virkningen av behandlingen.

I mitt tilfelle burde PSA-verdien være ca 1, men var 19 da jeg startet cellegiftkuren 20. des. 2018. Den 10. jan. 2019 var den økt til 39 og da min siste blodprøve ble tatt 31. jan 2019 var verdien 53.

Problemet med disse målingene er at de blir tatt den dagen jeg får giftdosen servert og så får jeg først dagen etter vite om PSA har økt eller forhåpentlig sunket...

 

Jeg har sagt til Torild at; dersom PSA fortsetter å øke er jeg ikke særlig sugen på å gå på cellegiftdose nr. 4, når den egentlig skal taes 21. feb.

Jeg forventer ikke å bli særlig mye sprekere etter neste dose, heller værre.

Hennes mening er at jeg må følge det programmet som er lagt opp for meg og ikke hoppe av etter mitt eget forgodtbefinnende.

 

I dag har vi vært og stelt føttene mine for å unngå at neglene på tærne skal bli mer plagsomme enn nødvendig. Negler er på en måte sånn som hår og de dør også under cellegift, men det skjer så mye saktere. Det starter gjerne med at de gulner og blir sorte og så virker det som om de vokser i tykkelse og blir helt uhåndterlige med vanlig negleklipper.

 

På veien hjem fra dette luksusvelværet ringte jeg til kreftlegen ved Drammen sykehus og la frem for han «min nye plan».

 

«Dersom jeg ved neste blodprøve har f. eks. PSA på ca. 95, altså en økning på 42, vil det være feil av meg å si at jeg ikke vil ha en ny runde med cellegift?» «Kan jeg komme å ta blodprøve dagen før sånn at jeg kan unngå en omgang til hvis den ikke har noen misjon?»

Svaret fra legen var overraskende og positivt. «Du kan ta den prøven tidlig dagen før så får vi heller avgjøre om vi skal skifte medikament. Veldig bra forslag!»

 

Så nå har jeg tatt over hele behandlingen av meg sjæl og har full kontroll. Dvs. ser ut til at det blir en ny dose med cellegift uansett selv om det var det jeg hadde tenkt å «snike» meg unna.

 

Jammen ble det en tur på 7 km ute i frisk luft  i dag!

Frisk luft er visst veldig sunt ifølge Torild.