Wiggonator-bloggen

27. jun, 2019

27. juni 2019:

Natten var på det jevne og var opp først kl 06 for å slippe ut litt vann.  Vi sto opp forholdsvis tidlig og denne dagen har vært vanskelig og god på samme tid. Jeg hadde bestemt meg for at jeg skulle skifte anoder, drivstoffiltere, olje og oljefiltere på egenhånd i steden for å la Vollen Slipp gjøre det. Det betydde at jeg dro på «shoppingrunde», mens Torild dro for å besøke sin svært syke far. Hjemme lå Corra og ventet på meg og jeg tok henne med meg ned i båten etter at jeg hadde gått flere runder opp og ned med utstyr, verktøy og oljekanner. Corra stressa rundt på dekk mens jeg plundret og skiftet først anoder. Om ikke annet så har jeg nå etter så mange år funnet ut trikset med verktøyet for den jobben. Etterpå skiftet jeg drivstoffiltere og luftet drivstoffanlegget. Fikk jo gjennomført alt sammen med passe mye plunder og ikke minst, så er det jo veldig trangt nedi en sånn liten båt. Torild kom hjem i 16-tiden og fikk ikke så lenge etterpå melding om at hennes kjære far og min svigerfar døde i løpet av eftermiddagen. Dette er selvfølgelig veldig trist for oss uansett om han fikk leve til han ble vel 87 år, men for meg har jeg mistet en god venn og jeg føler det veldig tungt! Torild måtte reise opp igjen til A-hus og jeg satt igjen med Corra nok en gang og hun måtte være med meg ut å kjøre motoren varm før vi kjørte inn i båthavna og pumpet ut og leverte oljen der. Ting tar tid og alle filtere og olje var skiftet og levert pluss at båten var renset i kjølen før vi kjørte hjem igjen kl 20. Da var jeg så sliten at jeg nesten ikke orket å gå opp trappen fra brygga og etterpå har jeg ligget rett ut med unntak av da jeg spiste Torild’s nydelige cæsarsalat.

På grunn av alt som har skjedd i dag har vi ikke overlevert Corra og må gjøre det i morgen i steden.

Billedtekst: Bra oljekvalitet.

26. jun, 2019

26. juni 2019: 

Nok en natt som kan kalles godkjent, måtte ikke opp før 06 og late vannet. Vi hadde ingen hast med å stå opp i dag, men jeg var oppe litt etter Torild rundt kl. 08.45. Vi fikk i oss litt frokost og tentkte å ta kaffen ute, men når solen gikk bak skyene var det slett ikke så varmt at det gjorde noe. Torild tok en luftetur med Corra og så kjørte vi ut og hentet/kjøpte tilbake bilen fra verkstedet. Da vi kom hjem måtte selvfølgelig Torild støvsuge huset og så dro vi til Drammen Sykehus Palliativ avdeling. Har jo egentlig gruet meg litt til dette for det er på en måte der jeg skal få behandlingen som gjør at jeg skal orke å leve med kreften til den tar helt overhånd, men uten smerter. Legen var en ung tøffing med langt hår og skjegg og jeg sa til Torild da vi satt ute i gangen og ventet at han der fyren der skulle jeg ikke ha noe med å gjøre, he he. Så feil kan man ta, typen var bare så utrolig direkte og ærlig på alt fra smerter, følelser, sløvhet, avhengighet og alt som hadde med medisinering med smertestillende som jeg ikke har hatt noe forhold til noen gang. Han hadde også god greie på behandling av stråleskadet tarm som jeg mest sannsynlig har fått og kommanderte meg straks tilbake til de pillene jeg gikk på før Torild ble overbevist om noe helt annet av apotekeren vår. Han foreslo også opiumsdråper for smertebehandling av tarmen, men anbefalte at vi ventet med det til jeg kom hjem igjen fra Hellas. Han skrev også ut noen smertedempende piller han anbefalte å ta med meg på ferien så jeg kanskje slapp å måtte på sykehus der nede. Så alt i alt et meget positivt møte med en svært kvikk og oppegående lege! Han skrev også en erklæring på engelsk på sykehusets brevark med stempel hvor det står at jeg har tillatelse til å ha morfin og noen andre medikament med meg på reise til Hellas. Da vi kom hjem spiste vi lunsj ute i sola før Torild reiste for å gjøre litt neglstell og så reise å besøke sin svært syke far. Der var nesten alle barna, med barnebarn og kusine og han er veldig neddopet for ikke å ha smerter nå, så det er ikke så mye kontakt å få. For egen del var jeg helt utkjørt etter dagen gjøremål og ble liggende å sove frem til jeg gikk ned i båten for å forberede at vi snart skal reise fra den. Var ikke mye jeg fikk gjort, men tenkte kanskje å stå opp i morgen med et mål om å reise å kjøpe litt deler og utstyr så får jeg se om jeg orker å gjøre noe i morgen. Legen sa i dag til Torild at hun måtte prøve å nyte de gangene jeg hadde gjort noe og ikke irritere seg over de gangene jeg ikke hadde orket å gjøre noe. Dette er nok en blanding av en langtfremskredet kreft og problemer med tarmen, samt fatigue som er en følge av den antihormonelle behandlingen jeg går på. Dette forklarer også bedre for meg at formen går mye opp og ned og at jeg slett ikke bare er lat. I morgen får jeg prøve å stramme meg opp og da håper jeg det er i samarbeid med tarmen, for hvis ikke blir det vanskelig!

Billedtekst: På sykehuset.

25. jun, 2019

25. juni 2019:

Nok en natt med ganske god søvnkvalitet, var riktignok oppe 1 gang og slapp ut litt vann kl. 6 i dag tidlig. Hadde forøvrig klokka på ring 07.40 for vi skulle ut å levere bilen for å bli reparert ihht. mangellappen vi fikk forrige uke. Torild skulle bare gå en kort tur ned på nabostranda så Corra kunne få gjort sitt fornødne før vi dro fra henne. Da hun ikke var kommet tilbake 40 min. etter hun dro ut ringte jeg på henne og denne gangen viste jeg hun hadde telefonen med seg, men hun svarte ikke. Jeg satt ute i bilen til 10. min. før vi skulle dra og jeg ringte henne totalt 4 ganger uten å få svar og 50 min. etter hun dro ned på nabostranda kom hun hjem. Vi kom nesten 30 min. etter avtalt tid til verkstedet, men det ble ikke noe problem for dem bortsett fra at det ikke var reservert lånebil til oss som avtalt. Etter litt telefoner hit og dit fikk vi låne en Toyota Yaris Hybrid og jeg tenkte at det ville redde dagen vår rent logistikkmessig, men Torild skjønte ikke hvorfor vi skulle ha den bilen for hun hadde avbestilt hundemassørtimen til Corra og skulle heller bare dra over til pappaen sin. Uansett hva vi trengte eller ikke så hadde hun lagt igjen lommeboken med kort og førerkort i bilen som sto igjen på verkstedet. Torild hadde også fått beskjed om at pappaen hennes var overført til A-hus med ambulanse og hun skulle derfor opp dit for å prøve å gi han støtte der han var full av engstelse. Vi dro ut igjen og leverte lånebilen, hentet lommeboken til Torild og hun dro opp til pappaen sin. Den avdelingen han nå lå på var det veldig fint med sykepleiere og leger som var veldig snille og omsorgsfulle og Torleif har fått en betennelse i hele kroppen som gjorde at han virkelig ikke har hatt det så bra i det siste, men de stelte så bra med han og Torild fikk snakket og roet han så han sovnet og det trengte han nå. I dag måtte jeg lage middag til meg selv helt på egenhånd og det ble å steke 2 burgere, øse på med salatblanding, ketchup og drikke doven Cola Zero til. I dag var egentlig planen at jeg skulle polert overbygget på båten, men planen ble omgjort i går da vi hørte at det lette skydekket som kom innover Østlandet også ville kunne slippe noen regndråper. Min erfaring er at det har regnet i absolutt hele dag og jeg har heller ikke fått klipt den siste hekken jeg ikke orket å klippe i går. Egentlig har jeg bare ligget rett ut i hele dag og sløvet med dårlig samvittighet. Vi går oss en tur sammen med Corra etterpå så får jeg hvertfall litt frisk luft før jeg legger meg igjen. Tarmen er fortsatt ikke helt til å stole på så jeg håper jeg kan få noen råd når jeg skal på Palliativ avdeling på sykehuset i morgen.

Billedtekst: Hekken jeg skulle klipt i dag, hekken som ble klipt og vi på kveldstur.

25. jun, 2019
25. jun, 2019